Wat betekent mijn naam?

Wat betekent mijn naam?

Mijn buikdansnaam omvat 2 godinnennamen:

  • Marratu is een godin van de zee en de maan, beide symbolen voor het onderbewustzijn. Ze is bijgevolg ook godin der dromen. Blauw is de kleur die bij haar hoort. Ze wordt verbonden met de Tarotkaart van de Hogepriesteres.
  • Sekhmet is een Egyptische godin. Ze is de duistere zuster van Bastet. Ze wordt voorgesteld met een vrouwenlichaam en een leeuwinnenkop, gekroond met een cobra. Ze wordt ‘Sekhmet de Verschrikkelijke’ genoemd, omdat ze de verwoestende en verzengende kracht van de zon vertegenwoordigt. Ze is de godin van wraak en destructie, maar ook van genezing. Sekhmet is verbonden met leeuwen, wat haar hevige beschermende natuur weergeeft. Haar naam betekent ‘sterke en machtige’, ze is een zeer krachtige godin. De lessen die Sekhmet de mensen leert, zijn niet gemakkelijk, maar wel altijd belangrijk. Door deze reputatie als degene die ons de moeilijke lessen van het leven leert, wordt ze wel eens gezien als een wrede godin. Tegenwoordig staat zij voor de wilde, ongetemde kant van de moderne vrouw.

Deze godinnen spreken me enorm aan. Ik zou graag het mysterieuze van Marratu en de kracht van Sekhmet in mijn dans weerspiegelen.